Usein kysytyt kysymykset

UKK – usein kysyttyä

Täytä ensin asuntohakemus. Asuntoja ei voi tarjoa ilman hakemusta.

Me olemme sinuun yhteydessä heti kun sopiva asunto vapautuu ja voimme tarjota sitä. Asuntoja vapautuu kuukausittain ja niitä tarjotaan sitä mukaan, kun irtisanomisilmoituksia tulee. Asunnoissamme on yhden kalenterikuukauden irtisanomisaika.

ARA-kohteisiin asukasvalinnat tehdään kaikkien hakemuksen jättäneiden kesken kiireellisyystilanne ja varallisuusrajat huomioiden. Asukasvalintoja ei siis tehdä siinä järjestyksessä milloin hakemus on jätetty. Tekemällä hakemuksen olet automaattisesti mukana hakuehtojesi mukaisten asuntojen asukasvalinnoissa.

Myös sellaiset asunnot mitä on tarjottu näkyvät vapautuvissa asunnoissa. Asunto poistuu vapautuvista vasta siinä vaiheessa kun siitä on allekirjoitettu vuokrasopimus.

Vapaarahoitteisiin kohteisiin ei tarvitse toimittaa liitteitä. ARA-asuntoihin liitteet tulee toimittaa viimeistään siinä vaiheessa kun asuntoa tarjotaan. Katso hakemukselle tarvittavat liitteet

Hakemus on voimassa 3kk jättöpäivästä ja sen pääsee uusimaan itse sähköpostiin tulleen linkin kautta.

Hakemusta pääsee muokkaamaan sähköpostiin tulleen linkin kautta.

Asuntoa on mahdollista päästä katsomaan sitten kun sitä on tarjottu. Tiedot löytyvät asuntotarjoukselta. Jos asunnossa on vielä asukas, pitää näytön ajankohdasta sopia myös hänen kanssaan.

Valtion korkotuella rakennetuissa ARA-asunnoissa on käytössä varallisuusrajat. ARA-asunnot ovat tarkoitettu niitä eniten tarvitseville. Emme voi tarjota tällaista asuntoa, jos varallisuutesi ylittää voimassaolevat varallisuusrajat. Vuokrakodeilta löytyy myös vapaarahoitteisia kohteita, joissa ei ole varallisuusrajoja. Hakemukseen tulee merkitä varallisuuden määrä vaikka tarkka summa ei olisikaan tiedossa. Varallisuusrajat löydät täältä

Vuokranmaksun eräpäivä on aina kuukauden 2.päivä. Vuokran eräpäivää ei voi vaihtaa. Korkoa veloitetaan viiden myöhästymispäivän jälkeen.

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme mahdollisimman pian maksujen viivästyessä, niin laaditaan yhdessä maksusuunnitelma. Olethan tarkistanut mahdollisuutesi asumistukeen ja toimeentulotukeen Kelasta.

Vakuus palautetaan kahden viikon kuluessa poismuutosta, mikäli vuokrat ja vesimaksut ovat maksettu, kuitatut avaimet palautettu, loppusiivous tehty ja asunto on kunnossa. Vakuus palautetaan vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksella ilmoitetulle tilille.

Taloyhtiön asioihin voi vaikuttaa osallistumalla asukaskokouksiin tai liittymällä asukastoimikuntaan. Asukastoimikunnassa pääset vaikuttamaan oman asuinalueesi asumiseen ja viihtyisyyteen. Asukastoiminnan tehtävänä lisätä asumisviihtyvyyttä ja järjestää asukkaiden kesken yhteistä toimintaa, johon kaikkien talon asukkaiden on halutessaan mahdollisuus osallistua.

Vikailmoituksen voi tehdä tästä tai suoraan huoltoyhtiölle. Huoltoyhtiö Lekitek Oy palvelee arkisin klo 9 – 15 puh. 041 730 0548 tai sähköpostitse toimisto@lekitek.fi. Iltaisin- ja viikonloppuisin huoltoyhtiön päivystykseen tulee olla yhteydessä vain jos asia on erittäin kiireellinen, eikä voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Huoltopäivystys puh. 040 806 2161

Asukkaan itse tekemä asunnon lisävarustelu, tai vaikka pintaremontti voi merkittävästi parantaa asumisviihtyvyyttä. Muutokset voivat tehdä asunnostasi entistäkin mukavamman ja omannäköisesi kodin. Asunnon muutostöihin tarvitaan kuitenkin aina meiltä lupa, sillä haluamme varmistaa, että työt tehdään asianmukaisesti. Hae muutostyölupaa tästä

Astian- ja pyykinpesukoneen asennuksen saa veloituksetta huoltoyhtiö Lekitek Oy kautta tilattuna.

Huoltoyhtiö Lekitek Oy palvelee arkisin klo 9 – 15 puh. 041 730 0548 tai sähköpostitse toimisto@lekitek.fi. Iltaisin- ja viikonloppuisin huoltoyhtiön päivystykseen tulee olla yhteydessä vain jos asia on erittäin kiireellinen, eikä voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Huoltopäivystys p 040 806 2161.

Jos naapuri häiritsee, voit mennä ystävällisesti keskustellen huomauttamaan asiasta. Jos keskustelu ei auta tai siihen ei ole mahdollisuutta tai häiriö on jatkuvaa, voit kirjallisesti valittaa asiasta isännöitsijälle. Kirjeestä tulee selvitä häiriköinnin luonne, ajankohta ja ilmoittajan yhteystiedot. Isännöitsijä voi tämän jälkeen lähettää häiriön aiheuttajalle kirjallisen huomautuksen. Mikäli häiriö jatkuu, tee uusi kirjallinen ilmoitus, jossa tulisi mielellään olla myös muita todistajia. Ilmoita häiriöstä

Asia tutkitaan ja harkinnan perusteella annetaan varoitus. Varoituksen jälkeen aiheutetut häiriöt johtavat vuokrasopimuksen purkuun. Vaikeasta yöllisestä häiriöstä on syytä ilmoittaa suoraan poliisille. Jos huomaat että lapsia kohdellaan huonosti, voit tehdä lastensuojeluilmoituksen sosiaalitoimistoon.

On syytä muistaa, että vuokralainen on vastuussa myös omien vieraidensa aiheuttamasta häiriöstä. Jatkuvasta häiritsevästä asumisesta voi ottaa yhteyttä myös asukastoimikuntaan, joka voi viedä asiaa eteenpäin.

Siirry-hakemukselle
Siirry hakemukselle