Jätehuoltomaksut ja kustannussäästöt

Kiinteistöillämme on monipuolinen mahdollisuus lajitella jätettä. Jätepisteeltä löydät kaikki jätehuoltomääräysten mukaiset keräysastiat.

Haluammekin nyt muistutella asukkaitamme, että jätteiden lajittelu ja kierrätys kannattaa. Kierrättämällä säästää huomattavasti jätemaksuissa. Myös ekologisesta näkökulmasta katsoen kierrätys on tärkeää.

Sekajätteen tyhjennysmaksu on huomattavasti korkeampi lajiteltuun jätelajiin, kuten muoviin tai kartonkiin nähden. Kierrättämällä jätteesi oikeaoppisesti, vähennät sekajätteen määrää ja samalla säästät selvää rahaa.

Jätepisteen keräysastioihin on merkitty mitä sinne saa laittaa. Jos jätteitä lajitellaan vääriin astioihin, esim. paperinkeräykseen on laitettu pahvia, niin siitä tulee lisäkuluja. Jos et ole varma mihin astiaan jäte kuuluu, laita se mieluummin sekajäteastiaan kuin väärään keräysastiaan.

Muistathan myös täyttää keräysastian tasaisesti. Keräysastian tyhjentämisestä, jonka kansi ei mene enää kiinni, jätehuoltoyritys veloittaa lisähintaa. Litistä kartongit ennen lajittelua. Kun kartongit litistetään, on keräysastioiden tyhjennyskertojen määrä mahdollista puolittaa.

Vastaavasti puolityhjien astioiden tyhjentämisestä peritään sama hinta kuin täysien tyhjentämisestä. Myös jätepisteelle jätetyistä huonekaluista ym. muista isoista roskista syntyy helposti suuret kustannukset.

Kuulisimme mielellämme palautetta ja kommentteja, jos keräysastioiden tyhjennysväli on asukkaidemme mielestä liian tiheä, tai jos astiat saisi tyhjentää useammin.

Netistä löydät lisää hyviä neuvoja oikeaoppiseen lajitteluun esimerkiksi Pirkanmaan jätehuollon sivuilta.

Lajittelemalla säästät luontoa ja kukkaroa!

Siirry-hakemukselle
Siirry hakemukselle