Miksi kotivakuutus kannattaa ottaa?

Kotivakuutus korvaa omaisuuttasi esimerkiksi vesivahingon, tulipalon tai varkauden sattuessa. Ilman kotivakuutusta kulut voivat vahingon sattuessa nousta korkeiksi varsinkin, jos myös naapurien omaisuutta vaurioituu. Kiinteistömme ovat vakuutettuja rakenteiden osalta, mutta esimerkiksi vesivuodon sattuessa vakuutus ei korvaa asukkaan omaa irtaimistoa. Vuokranantaja ei ole vastuussa myöskään korvauksista, jos esimerkiksi pyöräsi varastetaan tai kellarikomeroon murtaudutaan, vaan tällaisissa tilanteissa apua voi saada vakuutusyhtiöltä.

Kotivakuutus kannattaa hankkia heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja muuttopäivä on tiedossa. Näin varmistat, että vakuutus on voimassa heti sisään muuttaessasi ja voit hakea korvauksia, jos omaisuuttasi tai kodin pintoja vaurioituu vaikkapa jo muuton yhteydessä. Vakuutusta ei voi ottaa jälkikäteen, vaan sen on oltava voimassa jo vahingon sattuessa.

Kotivakuutuksen voi hankkia helposti netistä. Eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia kotivakuutuksia voi vaikkapa vertailla hintalaskureiden avulla ja päättää sitä kautta itsellensä parhaan vaihtoehdon. Yleensä kotivakuutus suojaa ainakin vaatteet, puhelimen, tietokoneen, huonekalut sekä kodinkoneet.

Huomioithan että kotivakuutus ei todennäköisesti korvaa itse asennettujen pesukoneiden aiheuttamia vahinkoja, joten asennuksissa kannattaa käyttää aina ammattilaista. Siksi tarjoammekin asukkaillemme maksuttoman astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen asennuksen huoltoyhtiö Lekitek Oy:n kautta tilattuna.

Siirry-hakemukselle
Siirry hakemukselle